|
Zdjęcie użytkownika
Ocena
Opcje
Prywatny komunikat
Pi83 obecnie nie ma prywatnego komunikatu.
Prywatne informacje
Pi83
Początkujący uczestnik
Wiek nieznany
Płeć nieustawiona
Położenie nieznane
Data nieznana
Zainteresowania
Brak informacji
Statystyki
Wyświetleń profilu: 345*
Ostatnio widziany: 30.05.2007 - 12:29
Czas lokalny: 30.07.2010 - 20:17
6 postów (0 postów na dzień)
Informacje kontaktowe
Brak informacji
Brak informacji
Brak informacji
Brak informacji
* wyświetlenia profilu aktualizowane co godzinę
|
Tematy
Blog
Komentarze
Znajomi
Moja zawartość
2 Jun 2007
Witam, kupiłem laptopa Toshiba A100-467 i otrzymałem do niego płytkę z systemem Product Recovery. Przywraca ona system jednak przy okazji najpierw czyści cały dysk usuwając partycję. Czy wie ktoś, czy się da, a jak tak to w jaki sposób, zrobić tak, aby on odtwarzał system na wskazanej partycji, na której wcześniej był WINDOWS i nie tykał pozostałych.
29 May 2007
Witam prosiłbym o poradę, nie jestem na bieżąco za sprzętem. Chodzi o komputer przeznaczony do długich obliczeń - symulacji i troszkę do grafiki, ale niezbyt wymagającej. Wiem, że najlepiej byłoby mieć kilka połączonych w klaster, ale w tym wypadku musi to być jeden PC-et do 6tyś. zł.
Co lepsze procesory 4 rdzeniowe Intel Core2 Quad czy może 2 procki Core2 na 1 płycie. A może są już płyty pod 2 procesory Quad. Spotkał się ktoś z tym. Jak to wygląda cenowo, jaką płytę najlepiej do tego dobrać. Dobrze by było, aby RAMu było jak najwięcej i spory dysk. Oczywiści chłodzenie w takim kompie też powinno być dość wydajne, bo on będzie bardzo długo chodził. Piszcie co o tym sądzicie, będę wdzięczny za rady :-) Pozdrawiam PS: w tej cenie powinien być także monitor LCD :-)
15 Oct 2005
Witam
Hmm programuje pod Windowsem już od kilku lat (C++) ale jakoś do tej pory nigdy nie miałem potrzeby programować pod linuxem. Niestety omijałem ten system jakoś z daleka. Teraz (trochę z konieczności) muszę się przeżucić pod linuxa. Zainstalwałem sobie system (akurat miałem pod ręką Mandrake 10). Może zna ktoś linki do jakiś kursów i przykłądów z podstaw zabawy w programowanie pod linuxem. Nie chodzi mi o kurs C++, ale raczej o techniczną stronę (edytor, biblioteki, kompilacja) Hmm nie wiem czemu ale kody napisane pod wina wysypują się podczas kompilacji pod linuxem. Problem tkwi zazwyczaj w podstawowych bibliotekach (iostream, stio, math, itp.) Pzdr. [size=9][Zmoderowane @Guardian] Temat przeniesiony: Programowanie -> Inne
11 Sep 2005
Kolejny problem z laptopem. Mam do niego karte sieciowa pod USB Realtek RTL 8150l. Po zainstalowaniu sterwników z oryginalnej płytki lub ze strony producenta w menadzerze urzadzen przy karcie mam zołty wykrzyknik i net nie dziala oraz opis w stanie urzadzenia: Nie można załadować sterownika urządzenia za pomocą programu(ów) ładującego(ych) NDIS.VXD, NTKERN.VXD. (Cod 2.).
Wie ktoś może o co chodzi i co ztym zrobić. Instalowałem już 3 wersje sterowników i ciągle to samo.
11 Sep 2005
Kumpel przyniósł mi laptopa Dell Latitude CPi (procek PII 64MB ram) i prosi o format, ja wcześniej nie miałem do czynienia z laptopami, a ten nie chce ruszyć z płytki startowej, pewnie w biosie nie ma ustawionej tej opcji ale nie mogę do niego wejść.
Może ktoś mi pomoże się tam dostać? Dzięki z góry :-) |
Ostatnio byli
Pi83 nie ma odwiedzających do wyświetlenia.
Komentarze
Inni użytkownicy nie zostawili komentarzy dla Pi83.
Znajomi
Brak znajomych do wyświetlenia.
|
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.07.2010 - 20:17 |