IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Zdjęcie użytkownika
Ocena

Opcje
Opcje
Prywatny komunikat
burszuras obecnie nie ma prywatnego komunikatu.
Prywatne informacje
burszuras
Stały uczestnik
Wiek nieznany
Mężczyzna
Maków Podhalański
Data nieznana
Zainteresowania
Brak informacji
Statystyki
Wyświetleń profilu: 436*
Ostatnio widziany: 28.09.2007 - 21:54
Czas lokalny: 30.07.2010 - 21:08
60 postów (0 postów na dzień)
Informacje kontaktowe
AIM Brak informacji
Yahoo Brak informacji
ICQ Brak informacji
MSN Brak informacji
Contact Prywatne
* wyświetlenia profilu aktualizowane co godzinę

burszuras

Użytkownicy

**

Tematy
Komentarze
Znajomi
Moja zawartość
22 Sep 2007
Komputer nie był formatowany od dnia, w którym był kupiony i skonfigurowany w serwisie. (gdzieś ponad rok) Kumplowi zaproponowałem, ze moge mu przeinstalować winde - zgodził sie. Normalnie zainstalowałem ikspeka na partycji NTFS, normalnie sie wszystko wlacza, dochodzi do wczytywania systemu, pokazuje się pulpit (bez ikon i pasków explorera) - i to by było na tyle. Czekam pare minut, dalej nic. Po restarcie się włączył razem z explorerem, pokazaly sie ikony. Zaczalem instalowac sterowniki, a tu znowu - zwis - widać wszystko tak jak normalnie, tylko nie da się poruszyć myszką, animowane rzeczy stają w miejscu, nie reaguje na ctrl+alt+del. Po 10 minutach dalej jest tak samo - pomaga restart. Gdzies po 20 restartach (a nawet więcej) pomyslalem, ze moze windows sie zle zainstalowal - zainstalowalem go jeszcze raz - z szybkim formatowanie partycji. Dalej to samo. Potem jeszcze raz usunąłem partycje, stworzylem nową i normalnie sformatowałem - problem taki sam. Na następny dzien zainstalowałem 98 - wlasciwie wszystko bylo ok, ale podczas instalowania sterowników znowu się zaciął - w taki sam sposób jak wcześniej. Po restarcie doinstalowałem reszte sterowników i DirectX, zresetowałem piec. Komputer się włącza, pulpit pokazuje się i przez ok 3 sekundy mogę coś robić ( ruszać myszką, otworzyć folder) - po tym czasie system staje, "zamraża się", nie reaguje na nic. Tak już niestety dzieje się za każdym uruchomieniem.

BIOS resetowałem dopiero po drugim instalowaniu windy, do tego czasu był tak samo skonfigurowany jak wyszedł ze sklepu.
Przeczyściłem wszystkie wiatraki, radiatory, wyjąłem i włożyłem pamięci - nic nie dało.

config komputera:

AMD Sempron 3000+
512 Mb w dwóch kościach
RADEON 9550
Płyta główna: Gigabyte Triton GA-K8NS

/////////////////////////////
PROBLEM ROZWIĄZANY

Obydwie kości RAM są ok, ale coś nie tak jest z wejściami w płycie głównej. Gdy włożę którąkolwiek kość w wejście DDR1, wszystko chodzi ok. Jak włożę w DDR2, problem dalej występuje. Tak samo, jak włoże w DDR3. Wiesza się też jak się włoży jedną kość w DDR1 a drugą w drugie lub trzecie wejście. Więc jak na razie komputer chodzi z jedną kością.
Ktoś nie wie czemu się tak może dziać? Może coś w BIOSie trzeba przestawić?
4 Sep 2007
Właściwie po kazdym restarcie/włączeniu kompa nie moge się połączyć z internetem. Wszystko wygląda tak, jakby było podłączone, tzn. w Stan połączenia sieciowego odbieram i wysyłam te pakiety, na karcie sieciowej dioda miga, pisze ze internet połączony, w firewallu (Zone Alarm) w zakładce Internet wskaźniki In i Out latają ciągle max-min, ale gdy chcę się połączyc z GG czy przez przeglądarke wejść gdzieś, po prostu się nie da.

Internet zazwyczaj włącza się po paru-parnastu rozłączeniach karty, poprzez włącz/wyłącz czy zmienianiu prędkości w zakładce Speed/duplex settings (i jeżeli się włącza, to przy zmianie z "100 full duplex" na "10 full duplex") lub wyjmowaniu/wkładaniu kabla do karty (najczęściej wszystko na raz tongue.gif). Mam net w Tele2, rozdzielony routerem na 3 komputery, z tym, że ten trzeci sobie switchem rozdziela na dwa. Dzieje się tak przy odłączeniu wszystkich z sieci jak i wtedy, gdy wszyscy uzywają. Zaczęło się to z tydzień temu, w tym dniu wszyscy nie mieli caly dzien internetu, ale na następny dzień juz wszystko było OK, jedynie u mnie występuje ten problem, który opisałem. Używam karty sieciowej wbudowanej w płyte glowna Asus K8N. Probowalem tez z osobną kartą sieciową; dzieje się to samo.

19 Jun 2007
Za świadectwo z paskiem wybrałem sobie oto taką nagrodę - kierownicę do PC.
I teraz waham się między Speed Linkiem a Logitechem. Wiem, że na pewno Logitech to lepsza firma, ale Speed Link ma obrót 250 stopni, podczas gdy Logitech tylko 180.
Speed Link
Logitech
Na obydwa produkty jest 2 lata gwarancji.

Chyba, że jeszcze coś innego? Raczej nie mam zamiaru płacić więcej, niż 300zł, więc MOMO odpada. Na pewno skreślam też Media-Tech Cyber Race Pro, bo jeż strasznie niewytrzymała; w wieku 12 lat ją miałem i w pierwszym dniu urwałem kierownicę.
30 Apr 2007
Krótko i treściwie: po zresetowaniu ustawien BIOSu, moja myszka USB przestała działać. Sensor w ogole nie reaguje, natomiast działają przyciski.
Jest to myszka A4TECH x-750BF. Podłączyłem starą myszkę, która ma wejście PS/2 i działa. Słyszałem, że niektóre ustawienia BIOSu mogą blokować myszkę USB. Więc które to są? Chyba ze laser wysiadł? (wolałbym pierwszą wersję...)

Aha, nie mam klawiatury USB więc z nią się nie gryzie.
19 Mar 2007

Grałem w Dungeon Siege II, nagle mnie wywaliło do Windy i ten oto błąd się pokazał. O co łazi? Czy może to jakiś wirusek?
Ostatnio byli
burszuras nie ma odwiedzających do wyświetlenia.

Komentarze
Inni użytkownicy nie zostawili komentarzy dla burszuras.

Znajomi
Brak znajomych do wyświetlenia.
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 30.07.2010 - 20:08