IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Zdjęcie użytkownika
Ocena

Opcje
Opcje
Prywatny komunikat
albat obecnie nie ma prywatnego komunikatu.
Prywatne informacje
albat
Trochę już napisał
Wiek nieznany
Płeć nieustawiona
Położenie nieznane
Data nieznana
Zainteresowania
Brak informacji
Statystyki
Wyświetleń profilu: 628*
Ostatnio widziany: 03.07.2009 - 15:25
Czas lokalny: 09.09.2010 - 09:41
147 postów (0 postów na dzień)
Informacje kontaktowe
AIM Brak informacji
Yahoo Brak informacji
ICQ Brak informacji
MSN Brak informacji
Contact Prywatne
* wyświetlenia profilu aktualizowane co godzinę

albat

Użytkownicy

Tematy
Komentarze
Znajomi
Moja zawartość
14 Dec 2008
Witam,
potrzebuje karty dzwiekowej, jednak mam dylemat jaka wybrac. Skladalem niedawno kompa i w zamysle byla Asus Xonar (taka kupilem). Jednak jak sie okazalo nie moglem jej podlaczyc gdyz nieprzewidzialem szerokosci chlodzenia mojego Radeona <lol>. Takze karte sprzedalem a teraz musze kupic nowa. I tutaj przydalaby mi sie opinia osoby, ktora na porownanie pomiedzy kartami asus'a, a creative'a.
Cele do jakich ma byc wykorzystywana to przede wszystkim muzyka, filmy i od czasu do czasu jakas gra. Cena w jakiej chce sie zmiescic to max 500zl (moze i duzo, ale fakt faktem ze karte dzwiekowa zmienia sie raz na milion lat smile.gif).
Tak wiec moje pytanie jest: Jaka karte wybrac i jaki model?
Obecnie mam zintegrowana z plyty msi neo3 P45 oraz Sound blastera Live'a. Nie musze dodawac, ze ta pierwsza to porazka nawet w stosunku do Live'a. Problem z ta druga to taki, ze obsluguje max. glosniki kwadrofoniczne (osobiscie posiadam 5.1).
Najlepiej w tej roli bym widzial wspomnianego Asus'a Xonar DX/XD ale niestety karta musi byc na PCI.
Takze opcje jaka teraz znalazlem to:
- Asus Xonar D2..
- Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fatality Pro

w ogole jakies sa roznice pomiedzy 'Champion Series', a 'Professional series'? Tylko pilotem i przednim panelem?
Czy roznice w dzwieku pomiedzy wyzej wymieniona karta creative'a a jej tanszymi modelami sa zauwazalne?
Mam informacje ze Asus nie zawsze sobie radza z dzwiekiem w grach. To prawda?

czekam na opinie smile.gif i ewentualne inne propozycje

PS> czy w ogole jest sens brania pod uwage Audigy?
12 Oct 2008
PC
Witam,
Mam zamiar zakupic sobie nowego PC. Poki co, po zdobytych informacjach sprawa przedstawia się nastepujaco:

CPU:
E8500 Core 2 Duo
Opcjonalnie: E8400 Core 2 Duo
Q6600 Core 2 Quad

HDD: Samsung HD103UJ / Spinpoint F1 / 1 TB
Opcjonalnie: Samsung HD753LJ / Spinpoint F1 / 750 GB
Seagate ST3500320AS / Barracuda 7200.11 / 500 GB
Seagate ST3750330AS / Barracuda 7200.11 / 750 GB

Karta dziwiekowa: Asus Xonar DX / XD

Glosniki:
Logitech X-540 (5.1) cena 192-327 PLN
Opcjonalnie: Logitech G51 (5.1) cena 389-674 PLN

Czy oplaca się dokladac do G51? Ew. jakies inne propozycje

Klawiatura: Logitech Media Keyboard 600

Karta graficzna: Radeon HD4850 lub GeForce 9800GTX+

która jest lepsza? która bardziej się oplaca? czy w przypadku ati lepiej z pamiecia 1GB? Polecacie jakias konkretna firme? Bo szczerze to jest zagubiony.
Ew. może macie jakies inne propozycje odnosnie karty graficznej, he?

DVD-RW:
LG albo Samsung 20x z LB

Tuner TV: Gigabyte Hybrid GT-PTV-TAF-TH

Wstepnie sie zdecydowalem na ten ale tylko dlatego, ze w ogole nie mam pojecia ktory wziasc. Istotne jest, aby był kompatybilny z Media Center albo podobnym tego typu programem (cos jak Power Cinema).

Obudowa:
Fever Shinobi
http://www.allegro.pl/item417242106_fever_...m_akcentem.html

Aplus CS-Curbic
http://www.komputronik.pl/Obudowy/Aplus/Ap...pelny,id,54974/

cos w tym stylu.. chetnie również rozwaze inne propozycje.

Czytnik Card:
jakis sprawny tongue.gif

I najwazniejsze: Plyta i RAM żeby to wszystko zgrywalo się. Pamieci Ram planuje zamotnowac 4GB. Dodatkowo jaki zasialacz? Jakiej mocy? Jakie Pamieci RAM (DDR2/DDR3)? Jakiej firmy? I to samo z plyta..

Help

Ps> chciałbym się zmiescic do 3000zl jeśli nie to będzie trzeba obnizac parametry ;(

7 Apr 2008
czy istnieje mozliwosc zmiany w routerze WRT54GS TTL? jesli tak to gdzie znajduje sie ta funckja?
14 Mar 2007
jakie dystrybucje macie zainstalowane na laptopach? mozecie podac konfiguracje notebook'ow i powod dlaczego wlasnie ta (jesli chcecie) tongue.gif
23 Jan 2007
Jak w temacie... czy ktos zna mozliwosc (wtyczke) ktora moze blokowac konferencje... bo czasami jest to naprawde wkurzajace jak ktos dolaczy mnie do konferencji a ja nie mam tego ochoty czytac... najbardziej polecana by byla wtyczka do konnekt'a, ale tez chodzi mi o informacje odnosnie innych komunikatorow

EDIT: OKEy informacja nie aktualna..juz mam
Ostatnio byli

12 Oct 2008 - 20:12

5 May 2008 - 18:24

Komentarze
Inni użytkownicy nie zostawili komentarzy dla albat.

Znajomi
Brak znajomych do wyświetlenia.
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 09.09.2010 - 09:41