|
Zdjęcie użytkownika
Ocena
Opcje
Prywatny komunikat
kaciun obecnie nie ma prywatnego komunikatu.
Prywatne informacje
kaciun
Ma za dużo wolnego czasu
Wiek nieznany
Płeć nieustawiona
Zalewo
Data nieznana
Zainteresowania
hard\soft ware, muza
Statystyki
Wyświetleń profilu: 321*
Ostatnio widziany: 05.08.2008 - 12:12
Czas lokalny: 09.09.2010 - 10:31
346 postów (0 postów na dzień)
Informacje kontaktowe
Brak informacji
Brak informacji
Brak informacji
Brak informacji
* wyświetlenia profilu aktualizowane co godzinę
|
Tematy
Blog
Komentarze
Znajomi
Moja zawartość
16 Sep 2006
Witam! Problem jak dla mnie nietypowy: zaopatrzylem sie w procek (celeron 1ghz), we wczesniejszej konfiguracji mialem p3 500mhz i dzialalo(i dziala dalej)wszytko cacy. Po wlozeniu ów celka widze ze komp normalnie bootuje (rozruch dysku,cdromu,praca floppa)ale monitor nie wychodzi ze stanu czuwania.Procek normalnie sie grzeje,nie ma zadnych ukryszen,odpalany na automatycznych ustawieniach biosu.Pozyczony od kumpla taki sam celeron dziala normalnie u mnie.Jakies pomysly co to moze byc? :roll: z góry dzięki!
7 Jul 2006
witam! jak w tytule, czy livebox podlaczony do switcha (za posrednictwem skretki oczywiscie) do ktorego sa rowniez podlaczone 3 kompy bedzie dzialal prawidlowo i dodatkowo jeszcze rozdzielal net na te kompy? jeli tak jak to wtedy z ustawieniami ip,dns,bramki...
4 Jul 2006
Witam! Na początek przedstawie swoją konfiguracje: mam w domu 4 komputery podłączone do switcha. Pod jeden z nich jest podłączony modem liveboxa tj sagem f@st 3202 za posrednictwem usb. Internet działą normalnie, połączenie neo jest udostępnione windowsowo, w sieciówkach poustawiane odpowiednie nr ip. Pod tym kompem modem zrywa często w ciągu dnia połączenie a odbywa sie to tak ze ikonki w treju są normalnie (swiecące sie monitorki) mimo wszystko netu nie ma, nie pinguje...dzieje sie tak srednio co godzine. Zaznaczam ze komputer ten sie nei zawiesza, działą normalnie, po prostu nie ma netu. Wczesneij livebox podłączony był pod mój komputer tu z kolei działy sie o wiele gorsze rzeczy. srednio co pół godziny wyskakiwał blue screen BAD POOL CALLER po czym sie resetował. Oprogramowania neo nie instalowałęm tylko same sterowniki ale to bez różnicy bo terminal i tak sam sie łączy. domyslam sie ze ten motyw z łączeniem sie przez dialup nie przejdzie bo juz nawet próbowałęm (nie wykrywa liveboxa jako modemu tylko jako urządzenie sieciowe). Czy to jest problem sterowników? jak tak to gdzie mogę zdobyc alternatywne?szukałem juz ale niestety...jak sobie mozna -poradzic z tymi problemami? dzieki za pomoc!
30 Jun 2006
witam! po nieoczekiwanym resecie (chwilowe odciecie prądu) straciłem wszystkie zakłądki w firefoxie! miałęm tam bardzo wazne adresy, ładnei posortowane, sporo pracy w to włozyłem. Komputer normalnie sie uruchomił po resecie, zrobił scandisk który znalazł jakies zagubione łąncuchy włąsnie w folderze c:documends and settings/admin/dane aplikacji/mozilla/firefox/profiles...jest szansa na to zeby je odzyskac? a moze po prostu zmieniły sie ustawienia programu bo to tez zauwazyłem np wczesniej zdefiniowane ustawienia powróciły do standardowych wartosci(strona startowa,zabezpieczenia itp.). Choc przyznam ze przez cały czas zakłądki były ulokowane domyslnie nie wyznaczałęm specjalnego miejsca. Czy jest mozliwosc odzyskania ich bądź jakas wskazówka gdzie mogą byc?Z góry dziekuje za pomoc!
13 Jul 2005
Witam! Mój supermądry kolega chciał sobie zmodernizować kompa. W tym celu kupił sobie SDRAM 256MB mimo ze jego płyta obsługuje tylko DDR...Jak sie domyslacie nowy zakup nie bardzo chciał wejść do slotu w jego płycie ale "na chama" jakos sie udało i o dziwo nic przy tym nie połamał. Efekt tego duetu był taki ze spaliło dwa piny w nowej kosci i moje pytanie: Chcę mu zaoferowac wymiane (moje ddr na jego sdr), tylko nie wiem czy po przylutowaniu tych dwóch pinów ten ram będzie działał?...Jak myslicie?
[size=9][Zmoderowane @zayonnc] Dokonano zmiany nazwy tematu. Proszę zapoznać się z regułami odnośnie nazewnictwa tematów. |
Ostatnio byli
Komentarze
Inni użytkownicy nie zostawili komentarzy dla kaciun.
Znajomi
Brak znajomych do wyświetlenia.
|
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 09.09.2010 - 09:31 |