IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

ECS 945P-A - back for good
post 13.05.2006 - 23:36
Post #1

Grupa:
Nr użytkownika: 0

Ostrzeżenie: (0%) -----

Zapraszam do dyskusji na temat publikacji pt. "ECS 945P- A - back for good ".

Cytat
 Płyta główna jest najważniejszym elemencie decydującym o wydajności całego komputera. Odpowiada za poprawną komunikacji między innymi podzespołami, takimi jak procesor, pamięć RAM, czy karta graficzna. Pomimo tego wielu, nieświadomych userów, kupuje tańsze płyty względem szybszego procesora, czy lepszej karty graficznej...

Pełna treść publikacji
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
bart132
post 14.05.2006 - 08:45
Post #2

Life is brutal

Grupa: Administratorzy
Nr użytkownika: 9,000

Miło się czyta. Bardzo fajny artykulik (:

+Quote Post
Inspirion
post 16.05.2006 - 14:18
Post #3

Ma za dużo wolnego czasu

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 30,526

Artykuł dobry, ale mam drobne uwagi:
-należało testować w SiSoft Sandra 2007;
-producent everesta nazywa się Lavalys Software, więc skąd tam lavasoft?;
-bardzo dobra praca smile.gif Kolejna fachowa robora "Wreq"a :wink:

+Quote Post
post 16.05.2006 - 14:41
Post #4

Grupa:

Cytat(Inspirion)
Artykuł dobry, ale mam drobne uwagi:
-należało testować w SiSoft Sandra 2007;
-producent everesta nazywa się Lavalys Software, więc skąd tam lavasoft?;
-bardzo dobra praca  :) Kolejna fachowa robora "Wreq"a  :wink:

Obecnie bardziej popularna i najmniej problemowa jest właśnie wersja 2004...
No tak z tym lavasoft, to pomyłka :oops:, sam nie wiem czemu, zachwilkę to poprawię...

+Quote Post
post 16.05.2006 - 21:07
Post #5

Grupa:

Taka firma jak Lavasoft istnieje i jest znana (bo kto nie zna Ad-Aware?), więc mogło się pomylić wink.gif Sam bym pewnie pomylił więc rozumiem.

+Quote Post
post 10.06.2006 - 14:38
Post #6

Grupa:

Cytat
Produkty tego producenta, nie cieszą się specjalną renomą i popularnością - uważane są za produkt "niszowy", i przeznaczony głownie dla niezbyt zamożnego i niewymagającego użytkownika.

Chyba trochę pomyliłeś znaczenia. Płyty ECS'a są raczej budżetowe a nie niszowe. Niszowymi można było nazwać DFI NF2. Nisza jest to mała część rynku z bardzo dokładnie określonymi potrzebami a ECS robi płyty dla zwykłego użytkownika a nie jakiejś konkretnej mniejszości. Także ja bym to raczej zmienił.

Recenzje czyta się przyjemnie ale brakuje w fazie testów porównania do innych płytek na LGA, dobrz by było to w przyszłości jakoś uzupełnić :wink: Jest kilka "?" w miejscach w których ich nie powinno być. Aha i jesszcze jedno w tabelce z wykazem złącz i wyposażenia napisałeś, że jest 1xPS2 a później, że są dwa; na mysz i klawiaturę, ale to nadal złącza PS2 więc powinno w tabelce być 2xPS2 albo zachowując konwencję w jakiej jest tabelka "1 x PS2 keyboard & 1xPS/2 mouse" bo inaczej to wprowadza w błąd (sam się zastanawiałem jak to możliwe, że jest jedno PS2 na klawiaturę i mysz).
Recka poza tymi szczegółami jak najbardziej ok.
Pozdr

+Quote Post
post 10.06.2006 - 15:09
Post #7

Grupa:

Cytat(zayonnc)
Chyba trochę pomyliłeś znaczenia. Płyty ECS'a są raczej budżetowe a nie niszowe. Niszowymi można było nazwać DFI NF2. Nisza jest to mała część rynku z bardzo dokładnie określonymi potrzebami a ECS robi płyty dla zwykłego użytkownika a nie jakiejś konkretnej mniejszości. Także ja bym to raczej zmienił.

Poprawione...
Cytat
Recenzje czyta się przyjemnie ale brakuje w fazie testów porównania do innych płytek na LGA, dobrz by było to w przyszłości jakoś uzupełnić

Hmm... porówniania będa - czekamy tylko na dostawę płyt z XXX...
Cytat
Aha i jesszcze jedno w tabelce z wykazem złącz i wyposażenia napisałeś, że jest 1xPS2 a później, że są dwa; na mysz i klawiaturę...

Napisałem "1 x PS2 keyboard & PS/2 mouse" (zresztą nawet producenci tak piszą => fotka) a później "dwa złącza PS2, dla klawiatury i myszki' więc wychodzi i tak na to samo... ale ok, poprawiłem to na: złącza PS2 (klawiatury i myszki)...

+Quote Post
post 10.06.2006 - 15:15
Post #8

Grupa:

Cytat(bartekadamus)
Napisałem "1 x PS2 keyboard & PS/2 mouse" (zresztą nawet producenci tak piszą => fotka) a później "dwa złącza PS2, dla klawiatury i myszki' więc wychodzi i tak na to samo... ale ok, poprawiłem to na: złącza PS2 (klawiatury i myszki)...

Spoko, wiem, że producenci tak piszą ale jest to w pewien sposób jednak źle, przynajmniej według mnie. Wiesz oni też mogą się mylić. Czasm były przecież jaja z oznaczeniami DDR np. potrafili napisać, że płyta obsługuje pamięci 400MHz mając na mysli PC3200 co jest oczywiście nieprawdą, bo pamięci te mają 200MHz a oznaczenie to DDR400 (bez MHz). napisałem to po prostu abyś zwracał uwagę jak coś bierzesz ze stron producentów :wink:
Ale recki fajne. Szkoda, że własnie trzeba czekać na "dostawę" innych płyt. Ale mam nadzieję, że wtedy da się jakoś arta uzupełnić :wink:
Pozdr

+Quote Post
post 10.06.2006 - 15:29
Post #9

Grupa:

Akurat dla mnie sens jest ten sam (tych wypowiedzi o PS2)... ale fakt czasami zdażają sie niezłe "babole" w specyfikacji... a sam skan, pochodzi z ulotki jaką dostałem od jednego z dystrybutorów...

A co do porównania, to w zasadzie to tylko kwestia zmiany w tabelkach i ewentualnie niewielka modyfikacja tekstu, a zawsze można zrobić osobnego arta z testami porównawczymi (i chyba tak będzie najlepiej)...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 30.07.2010 - 20:05