[Word] sztywna spacja |
![]() ![]() |
[Word] sztywna spacja |
05.11.2004 - 21:03
|
|
|
Grupa: Postów: 0 Dołączył: -- Nr użytkownika: 0 Ostrzeżenie: (0%)
|
hej, czy jest w Wordzie opcja ktora umozliwi mi automatyczne przeniesienie takich liter jak "i", "ze" itd. do nastepnej linijki? Jak wiadomo nie jest wskazane aby takie litery znajdowaly sie na koncu linijki, wiec trzeba je przeniesc do nastepnej. Jest taka opcja, nazywa sie "sztywna spacja" ale wygodnie sie ja uzywa podczas pisania dokumentu (na biezaco). A co jesli mam juz dokument napisany i ma on ok 50 stron? Mozna to jakos zautomatyzowac?
|
|
|
|
05.11.2004 - 21:38
|
|
|
Genius loci OT ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1,168 Dołączył: 4.01.2004 Nr użytkownika: 11,329 |
Można ewentualnie wymienić wszystkie zwykłe spacje po "i" na twarde, nie powinno to przeszkadzać nawet jeśli "i" występuje w środku wiersza.
Metoda: Wybierz menu Edycja>Zamień W polu wyszukaj wpisz "i " (bez cudzysłowu - i spacja) W polu zmień w pisz i Nacisnij przycisk <więcej> Nacisnij specjalny Wybierz z listy > spacja nierozdzielająca Po tych operacja w polu zamien na powinno być i^s Zamień wszystko i powinno być ok. Niestety nie wiem jak wyselekcjonować tylko "i" z konca wiersza. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2013 - 10:11 |